Sytyck-taipaleeni on ollut yhtä tuskaa ja kärvistelyä. Ideoista eikä innostumisista ei ole ollut puutetta, mutta mitään toteuttamiskelpoista en ole saanut aikaan.
Haasteenanihan on discotanssi, joka ei todellakaan kuulu missään mielessä miun neulomistyyliin. Pitäisi olla efektilankoja tai glitteriä tai muuta, mistä en pidä.

Ensiksi päätin neuloa hopealangasta korut. Tilasin tarvikkeet ja ryhdyin neulomaan.  Myöhemmin huomasin, että miun ei olisi tarvinnut tilata mitään korutarvikkeita, koska käsityökorissani oli tarvikepaketti, jonka olin unohtanut...

Kun huomasin, etten saanutkaan kuvitelmieni mukaista jälkeä aikaan, päätin tehdä jotain muuta. Mutta mitä? Mielessä kävi huovutettu laukku, joka ei ehtinyt ideaa pitemmälle ennen kuin hylkäsin sen.

Seuraavaksi päätin neuloa kämmekkäät langasta, jossa on mukana hopealankaa. En vain saanut aikaiseksi aloittaa. Harmitti neuloa sellaista, mille ei olisi käyttöä.

Pari viikkoa sitten kävelin illalla metsässä koiran kanssa ja mietin, miten saisin itseni aloittamaan kämmekkäiden neulomisen. Tympäisi. Mietin, että ehkä ajattelen tätä asiaa liian kaavamaisesti. SYTYCK-ohjeissahan oli, että aihetta voi käsitellä luovasti. Ajattelinko mie liian kirjaimellisesti discoa?

Kun sain haasteeni, mielessä alkoi heti soida Saturday Night Fever. Ryhdyin pohtimaan, että mikä on miun elämän Saturday Night Fever. Ei ainakaan disco! Sitten keksin sen! Sauna. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin sauna, makoisat löylyt ja vilvoittelu. Mutta mitä saunaan voisi neuloa? Laudeliinan!!!!! Sille olisi käyttöä, eikä neulominen tuntuisi turhan tekemiseltä.

1291538542_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Anteeksi huono kuva, kameran paristot ovat lopussa, enkä malta odottaa, että saisin ne ladattua)

Tilasin Raijan aitasta langat ja olin ihan oikeasti innoissani. Langat tulivat perjantaina, aloin heti neulomaan. Tosin, kun kerin lankoja, tajusin, että olinkin tilannut väärät langat, villapellavaa. Villahan haisisi pahalta kastuessaan lauteilla! Laudeliinaa neuleesta ei tule, mutta istuinalusta vilvoitteluun - talvella eteisen penkille ja kesällä pihakeinuun. Siinä sitä discoa on riittävästi, kun löylyttelyn lomassa keinutaan ja höyrytään - eikös sitä samaa tehdä tanssiessakin?!?

1291538572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jee, huisin kivaa!!!!