Kevät on saapunut tänne takametsiinkin, vaikka vielä pari viikkoa sitten oli kovin talvista. Mustarastaat ovat saapuneet laulamaan pihakuusikkoon. Muuttamista on ilmassa meilläkin. Piirongin lankavarasto on jo muuttanut uuteen kotiin, neuleet seuraavat perässä. Tämän vuoksi en ehdi kuvaamaan valmiita neuleita, kaivelemaan ohjeita tai etsimään lankoja. Neuloa sentään ehtii aina jossain välissä. Kun elämä taas rauhoittuu muuton jälkeen toukokuun loppupuolella, miulla on neulesuman purkaminen odotettavissa täällä blogissa.

Blogi hiljenee siis muutamaksi muuton viikoksi.Osallistuin talvella pohjoismaalaisten vaihtoon, jossa sain norjalaisten lapasten mallivihkon ja niihin sopivaa lankaa. Aloitin neulomaan lapasia jo neuleretriitissä, mutta silloin miulla oli liian suuret puikot ja lapasista olisi tullut liian suuret. Isot niistä tuli nytkin, vaikka 2 mm puikoilla neuloin. Onneksi Mies ihastui niihin ja sai niistä uudet hiihtolapaset.

Lapasista tuli todella koreat, liiankin koreat miun makuun. Vertasin mielessäni näitä Eeva Haaviston kirjassa oleviin suomalaisiin perinteisiin lapasiin, jotka ovat yksinkertaisempia kuvioinniltaan. Mie tykkään enemmän niistä. Vaikka nämä norjalaiset ovat mallit ovat kauniita, ne sopivat ehkä paremmin komeisiin vuoristomaisemiin.

Damevotter-lapasten tiedot olen kirjannut Ravelryyn.