Vihdoinkin eilen päästiin Repovedelle hiihtämään. Maisemat olivat jälleen lumoavat, uudet sukset luistivat ja nuotiotulilla oli rauhoittavaa istua. Tavoilleni uskollisena eväiden lisäksi repussani matkusti valmistunut neule.

Lapasista jäi jäljelle paljon lankaa, jonka en halunnut unohtuvat piirongin kätköihin. Halusin neuloa huivin, johon tulisi kirjoneuletta reunaan. Lanka oli  kuitenkin liian ohutta ja kovaa, jotta kirjoneule olisi istunut hyvin näin laajaan pintaan. Lapasissaha se toimi ihan hyvin. Purin kirjoneuleen pois ja päädyin neulomaan yksinkertaisen huivin.

Yksinkertainen huivi kaipasi leveää pitsireunusta. Pitsi neulotaan huiviin nähden poikittain ja se toimii silmukoiden päättelynä. Huivini on leveä ja silmuikoita oli varmaan yli 800. Neuloin ja katselin Kadonnutta prinssiä DVD:ltä. Ja sitten taas neuloin ja neuloin. Sitten loppui lanka. Pääteltäviä silmukoita olisi ollut enää n. 40 eli reunusta jäi neulomatta 15 cm. Mietin, että hankkisinko Tallinnasta lisää lankaa. Mitä sitten tekisin jäljelle jääneestä langasta? Kyselin Ravelrystä, josko jollain siellä olisi tätä samaa lankaa nöttönen. Ei ollut.

Päädyin purkamaan. Halusinhan alunperin neuloa huivin nimenomaan jämälangasta, jotta saisin lankavarastoani pienemmäksi. Olin katsellut niin eläytyen Kadonnutta prinssiä, että purkaessani leveää pitsiä, elokuvan surulliset tunnelmat tulivat mieleen. En voinutkaan jatkaa heti neulomista, vaan huivi jäi joksikin aikaa neulekoriin.

Selasin vanhoja Knitting Traditions-lehtiä ja löysin vanhan tutun pitsimallin, jolla voisin päätellä huivini silmukat. Pitsi oli kapeampi kuin edellinen pitsi, joten lanka varmaan riittäisi.  Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka huivista tuli ihan erilainen kuin alunperin olin suunnitellut.

Reunapitsi on oikeastaan aika söpö - ehdottomasti miun lempipitsi.

Varastoneulegrammoja kertyi 91 ja samalla meni ensimmäisen kilon haamuraja rikki. Olin päättänyt neuloa muutaman kilon piirongissa lojuvia lankojani pois ennen kuin saan ostaa uusia. Mitähän muutama kilo tarkoittaa? 1 kilo ei varmaan siihen riitä.

Neuleen tiedot löytyvät täältä.

Repovedellä ihailimme kallionkielekkeiltä ryöppyäviä jäämuodostelmia, joita onkin tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti.