Tarkoituksenamme oli viettää viimenen lomapäivä Repovedellä, mutta Miehen aamuisen päänsäryn vuoksi jäimmekin kotikulmille ja patikoimme iltapäivällä kylän laavulle. Oli ensimmäiinen oikea pakkaspäivä, luntakin oli satanut. Juuri sopiva päivä ulkoiluun ja nuotiolla istumiseen.

Syksyisessä Ullaneuleessa oli pipo, jonka halusin ehdottomasti neuloa. Jouluostoksilla Lappeenrannassa käväisin lankakaupassa ostamassa langat tähän ja yhteen toiseen päähineeseen. Tämä ei siis ole varastoneulotapipo. Viime viikolla sitten vihdoinkinkoitti se hetki, jolloin pääsin luomaan silmukat pipoon.

Lanka osoittautui juuri sopivaksi tiheydeltään ja muilta ominaisuuksiltaan tähän pipoon. Silmukkamäärää ei tarvinnut muuttaa, kuvio näkyy hyvin, eikä pipo kutita. Neuloessani kylläkin mietin, että onko väri liian beige, mutta sitten päätin, että se on enemmänkin oranssiin vivahtava kuin tylsä beige.

Lanka- ja ohjetiedot ovat taas Räveltämössä.  (Ohjeen saa tuolta ylhäältä Ullaneuleen sivuiltakin. Pipon nimi on Sirle.)

Kun lähdimme pois laavulta, alkoi jo hämärtää ja kuu nousi. Mikä upea kuu se olikaan! Sitä ihailtiin koko kotimatka.

Kun saavuimme kylälle ja lähelle kotia,  ilta oli jo pimentynyt sen ja saimme ihailla vielä kuunsiltaakin.