Miulla on piironki täynnä vääriä lankoja. Myönnetään, myönnetään - lankavarastoni on laajentunut myös vaatehuoneen puolelle. Ja ne kaikki ovat ihan vääriä lankoja ihaniin ohjeisiin, joita miulla olisi niissä uusissä neulekirjoissa, joita olen tänä syksynä hankkinut. Enkä raaskisi millään ostaa uusia lankoja, kun entisetkin on neulomatta.

Asiaan on tultava jokin korjaus! Niinpä olen päättänyt neuloa vain ja ainoastaan neuleita, joihin löydän langat varastoistani. Lankaa on kulutettava muutama kilo, ennen kuin saan mennä lankakauppaan. Motivaationa pidän uusia neulekirjojani näkyvillä - niitä on mukava katsella ja huokailla ja suunnitella.

Olen jo aloittanut urakkani. Neuloin huovutettavat lapaset joululahjaksi ja jämälangasta patakintaan. Lapasblokit olivat oivana apuna huovutetun lapasen venyttämisessä siistiin kuntoon. Ohjeena miulla oli jo ennenkin hyväksi havaittu Ullaneuleen ohje. Patakinnas on neulottu "omasta päästä". En oikein osannut arvioida langankulutusta. Lanka meinasikin loppua kesken. Jouduin neulomaan peukalon langanpätkistä ja sen vuoksi raidat ovat selkeät.

Olen tehnyt tuohon oikeaan sivupalkkiin alhaalle varastoneulonnalleni laatikon, jossa seuraan neulottuja grammoja. Lapasista ja patakintaasta ei montaa grammaa kertynyt, mutta jostain sitä on aina aloitettava. Onneksi oikeastaan kaikki miun keskeneräiset neuleet käyvät tähän tempaukseen, sillä langat on peräisin omista varastoistani.

Ravelryssä on paljon kohtalotovereitani. Kun itse mietin lankavarastoni pienentämistä, huomasin, että Kaheleissa oli juuri perustettu aiheeseen liittyvä KAL. Miulla on siis tukiryhmäkin =) Tervetuloa sinnekin seuraamaan tai vaikkapa osallistumaan lankavarastojen tyhjentämiseen!