1317215795_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravelryn Suomalaisia perinteitä ryhmässä on meneillään CAL (=yhteisvirkkaus), jossa virkataan lapaset. Kauniita lapasia onkin valmistunut muilla vaan ei miulla. Innostuin kovasti, mutta sitten virkkaaminen ei maistunutkaan. Lankavalintani oli huono, enkä jaksanut vaihtaakaan lankaa. Jostain syystä virkkasin ensimmäisen vihjeen löysempää kuin toisen, niinpä tekeleeni kapenee ylöspäin.

Päädyin virkkaamaan silmälasikotelon lapasten sijaan. Eipähän tarvinnut tehdä toista.

Vaikka kohdaltani tämä työ ei mennyt suunnitelmien mukaan, on ollut antoisaa tutustua suomalaiseen kirjovirkkaukseen, joka onkin aivan uusi asia miulle. Tuon linkin takaa löytyvä Korsnäsin paitahan on parinkin amerikkalaisen syksyllä ilmestyneen neulejulkaisun kannessa: Knitting Traditions ja Knitting around the World. Knitting traditions on tulossa miulle, on mielenkiintoista nähdä, mitä kirjovirkkauksesta siinä kerrotaan (vaikkakin Korsnäsin paita on vain osittain virkattu). En aiemmin tiennyt, että Suomessa on virkattu näin kaunista, omaperäistä ja ihanan värikästä.

Kirjovirkkauslapasten tiedot ovat täällä. Ohje on muutes ilmainen ja suomeksi, se on hyvin kirjoitettu - kannattaa käydä nappaamassa se, jos kirjovirkkaus yhtään kiinnostaa. Miun tekele on aika kamala, mutta tuossa yllä ekan linkin takana olevat lapaset ovat todella kauniit.