1288702817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Agatha Christie kuuluu ehdottomiiin lempikirjailijoihini. Vaikka olen lukenut ja kuunnellut CD-kirjat ja katsonut kaikki elokuvat moneen kertaan, viehätys ei katoa. Niinpä, kun näin loppukesästä Ravelryssä ilmoituksen villapusero-KAL:sta, joka perustuu Christien "Kuolema ilmoittaa lehdessä"- romaaniin, olin heti valmis osallistumaan. Kirjassa Miss Marple (neuloja hänkin!) on papin rouvan, Bunchin,  kummi.

1288702850_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KAL ei ollut kovin hyvin järjestetty ja ohjeessa oli alusta lähtien paljon virheitä ja epäselvyyksiä, joista osa korjattiin, osa ei. Mutta sisäinen Miss Marpleni selvitti hankaluudet ja sain puseron neulottua - eihän tämä ollut eka neulottu puseroni =) Harmitti vain vasta-alkajien puolesta.

Ohjeessa pusero olisi ollut lyhythihainen, mutta mie olen niin viluinen ihminen, että päätin neuloa pitkät hihat. Neuloin ne yht'aikaa pyöröpuikoilla ja huh, miten niissä riitti neulomista! Miten ihmisellä voi olla niiiiin pitkät kädet?!?  Enpä ole pitkään aikaa neulonut mitään näin puuduttavaa. (Kun sain tämän puseron valmiiksi, aloitin heti uutta. Ja kas - sinä piti ensimmäiseksi neuloa hihat...)

Muutin ohjetta muullakin tavalla. Siinä olisi pitänyt neuloa etu-ja takakappaleet erikseen, mutta mie hujautin ne pyörönä kaula-aukkoon asti. Hihan aukkojen kohdalle neuloin 12 silmukan lisäkaistaleen, jonka reunoihin tuli kavennukset. Sitten siksakkasin reunat ja leikkasin hiha-aukot auki. Ei tarvinnut ommella kuin olkasaumat.

1288702964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marraskuun pimeydessä on vaikeaa ottaa valokuvia. Värejä ei tahdo saada millään esille - ainakaan miun taidoilla. Tässä yllä näkyy kirjoneuleen värit melkein oikein. Ulkona otetuissa kuvissahan värit ovat hävinneet.

Lanka: Sandnes Garn Lanett ( Miulle uusi tuttavuus, mutta tulen varmasti neulomaan uudestaankin - ihanan pehmeä lanka!)

Puikot: 3 mm Pyöröt

Ohje: Bunch the Vicar's wife

Puserosta tuli kiva, tykkään kovasti ja tulen varmasti pitämään sitä keväämmällä, kun aurinko jo lämmittää sen verran, että tarkenen ohuessa puserossa.