Elokuussa, syksyä odotellessa, mieleni teki neuloa takki, jota voisin pitää kirpeinä syys- ja lokakuun päivinä.  Ohjeen ja langan etsimisessä meni se verran aikaa, että neulomaan pääsin vasta elokuun lopulla. Ohje on eka ostamani ohje - löytyi Ravelryn kautta ja langat ostin Tapion kaupasta.

Lanka oli paksua ja työstä tuli pian painava. Samaan aikaan käteni kipeytyi, joten en voinut neuloa tätä usein. Enkä ehtinyt saada valmiiksi kirpeisiin syyspäiviin. Onneksi maaliskuun aurinkoiset ja lämpimät päivät ovat edessä päin!  Tykkään takistani tosi paljon ja odotan, että saan pitää sitä. Se on niin paksu, ettei sitä voi sisällä pitää.

Kuvio on yksinkertainen, mutta tämmöisessä paksulla langalla neulottuna näyttävä. Seison tuossa kuvassa jotenkin oudosti, koska takahalkio näyttää toispuoleiselta, vaikkei se oikeasti ole. Pihassamme on ikivanha omenapuu, jonka oksien suojassa ovat jätöksistä päätellen jänikset viettäneet runsaasti aikaa - huomaatteko pipanat!

Kerrankin osasin olla etukäteen viisas! Ostin napit Tampereen messuilta Titityyltä. Yleensä siinä vaiheessa, kun nappeja tarvittaisiin, joudun odottamaan kauan ennen kuin pääsen kauppaan niitä ostamaan. Napit ovat puuta ja kivan kevyet, ne eivät venytä  etuosaa.

Ohje: Windowpane Coat

Lanka: Drops Eskimo

Puikot: 4 mm ja 4,5 mm pyöröt

Takki valmistui jo yli viikko sitten, mutta en jaksanut kuvata sitä. Sitä paitsi se oli kummallinen ja kupruili edestä. Olin pettynyt. Laitoin takin kaappiin ja harmittelin epäonnistumistani. Muutaman päivän kuluttua tajusin, että eihän takki vielä ollutkaan valmis. Kastelin sen ja venyttelin oikeisiin mittoihin saunan lauteille. Kuivuttuaan se oli valmis ja ihana .