Meijän pihasta eilisaamuna:

Blogeista olen huomannut, että Sukkasatoon on neulottu useammatkin Saltkråkanit. Ne ovat olleet miunkin pakkoneuloalistalla heti ohjeen ilmestymisen jälkeen. Miulla on lankaa pilvin pimein, joten olin yllättynyt, ettei piirongin kätköistä löytynytkään Seiska Veikkaa, jota olisi tarvittu näihin sukkiin. Nallea löytyi enemmänkin. Lisäsin ohjeeseen silmukoita ja neuloin sukat Nallesta. Sainpahan sitä neulottua pois!

Sukkasadon tavoitteeksi olin päättänyt opetella uusia tekniikoita. Edelliset sukathan mie neuloin kärjestä aloittaen. Nämä opettelin neulomaan pyöröpuikoilla - yhtä aikaa molemmat. Hyvän (suomenkielisen) ohjeen löysin Taijan blogista. Alussa miusta tuntui, etten muuta teekään kuin selvittelen sotkuun menneitä lankoja ja kiemuralla olevaa pyöröpuikon kaapelia, johon langat vielä sotkeutuivat entistäkin pahemmin. Mutta kun työ edistyi ja sai painoa, kaapelikin suoristui ja langat alkoivat pysyä järjestyksessä. Aloitin eilisiltana uudet sukat (kärjestä ja pyöröpuikoilla!) ja miulla on sama ongelma, mutta nyt tiedän, että se korjaantuu kunhan työ edistyy.

En oikein vielä osaa sanoa, mitä mieltä olen uudesta tekniikasta. Mie tykkään kovasti miun bambuisista sukkapuikoista ja siitä, että saan valmista melko nopeasti. Miuta ei haittaa, vaikka joudun aloittamaan toisen sukan. Olenhan juuri saanut valmiiksi yhden. Aivan varmasti tulen käyttämään tätä tekniikkaa hihojen neulomisessa, sillä mikään ei ole niin ällöä kuin neuloa se toinen hiha! Säärystimetkin ovat samankaltainen juttu. Sukkia täytyy neuloa vielä muutamat näin ennen kuin osaa muodostaa mielipiteeni.

Ohje: Ulla

Lanka: Novita Nalle

Puikot: (aivan ihanat) Knit Picksin 2,75 mm, 120 cm pitkät pyöröt - ne ovat niin kauniitkin!

I had decided to learn new techniques while knitting socks for the Finnish Sockharvest. This time I learned to use the Magic Loop and to knit the both socks at the same time. In the beginning I felt that all I was doing was sorting out  the windy cables and tangled yarns. But when the socks got heavier the cable didn't wind so much and yarn didn't get tangled (so much).

I'm not sure if I like the Magic Loop or not. I'm sure I'll use it to knit sleeves. I hate to knit the second sleeve! But I do love my bamboo double point needles and I like to finish my projects quite fast so finishing the first sock motivates me. I don't mind having to start to knit the second sock. I'll make up my mind after knitting more socks with Magic Loop.

The pattern: Ulla (there might be an English translation of the pattern in Ravelry's Ullaneule group)

The yarn: Novita Nalle

The needles: Knit Picks 2,75 mm (I love them!)