Sukkasatotavoitteenani oli opetella uutta. Olen neulonut sukat kärjestä aloittaen ja opetellut neulomaan pyöröpuikoilla kahta sukkaa yhtä aikaa. Nyt yhdistin nämä ja neuloin Lau-sukat kärjestä pyöröpuikoilla. Ohje oli mukavan näköinen, miehille ei ole kovin paljoa sukkamalleja. Mutta, mutta... Jos en olisi aiemmin neulonut sukkia kärjestä aloittaen, en olisi osannut näitä tehdä. Ohjeessa oletettiin neulojan jo osaavan tiettyjä asioita eikä niitä liiemmin selitelty.

Mie jouduin purkamaankin pari kertaa. Eka kerta ei johtunut siitä, etten osannut, vaan siitä etten lukenut ohjetta ja neuloin liian pitkän jalkaterän. Purin liiat pois. Sitten alkoivat kiilalevennykset, jotka ymmärsin väärin ja jouduin neulomaan ne uudestaan. Kantapäässä en saanut silmukoiden lukumäärää täsmäämään, mutten purkanut, koska se näytti kantapäältä. Tässä tapauksessa muutama silmukka sinne tai tänne ei näyttänyt haittaavan.

Nyt, kun katsoin Ravelryn Lau-sivua, mie huomasin, että olen neulonut sukan takaosan eri tavalla. Letti tuli miulla eri kohtaan, mutta ei kai sekään haittaa.

Muuten tykkäsin kovasti neuloa näitä sukkia. Mallineule on kivan näköistä ja sen oppi nopeasti ulkoa. Sukista tuli hienon näköiset ja Mieskin tykkää. Tosin hän ihmetteli kovasti, että hänen täytyi laittaa molemmat sukat jalkaan kuvausta varten.

Ohje: Lau

Lanka: Schoeller & Stahl Fortissima Socka

Puikot: 2 mm 120 cm pitkät pyöröt

Olen neulonut muitakin sukkia, mutta niistä kerron myöhemmin. Olen kuitenkin onnistunut taas kipeyttämään käden  niin, että pidän pientä taukoa neulomisesta. Miullehan kävi samalla tavalla vuosi sitten. Käsi alkoi kipeytyä heti kun aloitin työt loman jälkeen elokuussa. Nyt taitaa olla parasta leppuutella kättä parin viikon ajan.

No, ainahan voi virkata tai käpyillä ja tänään mie kertailin lautanauhan tekemistä. Niitä teen tällä viikolla.