Osallistuin Ravelryssä teepannumyssyvaihtoon. Tee on lempijuomani. Haudutan teen aina teepannussa, jossa se pysyy kuumana teepannumyssyn alla. Teepannumyssyjä miulla on useita, koska niitä on niin hauskaa neuloa.

Muistan, että kun parikymmentä vuotta sitten olin Manchesterissä, istuimme teepöydässä. Teepannun päällä oli aivan karmea neulottu myssy. Se oli niin kauhea hörhellys, että en saanut sitä mielestäni. Pari vuotta sitten se alkoi kummitella ajatuksissani entistä useammin ja ajattelin, että löytäisinköhän netistä ohjeen siihen. Tätä tietä löysin neuleblogit ja koko nettineulemaailman - niin ja niitä neulottuja teepannumyssyjä!

Mutta siihen vaihtoon.... Siihen halusin neuloa huovutettavan myssyn, mutta huovuttamisessa on aina omat riskinsä. Entä jos se menee pilalle koneessa? Päätin neuloa varman päälle ja tehdä varmuuden vuoksi vielä toisenkin pannumyssyn lempiohjeellani (tämä on neljäs tekele).  Onneksi huovutus onnistui ja saan pitää tämän myssyn itse.

Ohjeella tulee aika iso pannumyssy, joka sopii meidän valurautaiseen pannuun kuin hattu päähän. Myssy on kaksinkertainen, joten se pitää teen kuumana pitkään. Ohjeen mukaan yläosaan tulisi kukkasia, mutta en halunnut niitä tehdä.

Ohje: Täällä

Lanka: Novita Puro Jäätynyt Karpalo

Puikot: 6 mm

Ai niin, se huovutettu teepannumyssy - sen esittelen sitten myöhemmin, kunhan vaihtoparini on ensin saanut sen.

I took part in Ravelry's tea cosy swap. I wanted to knit a felted cosy but I was nervous about felting. What if the cosy would be ruined in the washing machine!?! I had to knit a second teacosy - just in case. Luckily felting didn't ruin the cosy and I get to keep this one myself. And anyways this teacosy would have been too big.

I found this pattern three years ago. For some reason a horrible tea cosy that I had seen in England about 20 years ago started to haunt me. I just had to find the pattern for it.  I decided to check in internet and that's how I found knitting blogs and the whole knitting scene in internet. Anyways, I didn't find the pattern I was looking for, but I found this one and it has become one of my favourite tea cosy patterns - I've knitted 4 cosies with this pattern.

Pattern: Here

Yarn: Novita Puro

Needles: 6 mm

Oh, and the felted teacosy - you'll see that one later on once my partner has got it! I don't want to spoil the surprise.