Maanantaina kävin Helsingissä. Asemalla miuta oli vastassa Katri, jonka kanssa lampsimme Akateemiseen ostamaan Interweave Knitsin kevätnumeroa ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa ja erityisen mukavaa oli kierrellä paikoissa, joista molemmat pitivät ilman toisen kärsivällisiä huokailuja ja "no, eiköhän tuo jo riitä"-kommenteja. Ennen Akateemisesta lähtöä kipaisimme vielä kolmanteen kerrokseen katsastamaan käsityökirjat ja sitten lankakauppoihin!

Ensin suuntasimme Menitaan. Miun kassiin sieltä ei tällä kertaa mitään päätynyt, mutta oli mukavaa katsella ja hypistellä ja silitellä. Menitasta suuntasimme Kiseleffin talon lankakauppaan.

Etsin nimittäin huivilankaa tähän. Miulla on kahdet ihanat huivilangat ja kun huomasin Knit & Knagin blogissa huivi-KAL:n, päätin osallistua. Innoissani en vain huomannut, että kumpaakaan näistä huivilangoista ei ole riittävästi. Koska ehdin maksaa osallistumismaksun, oli ostettava myös langat. Kiselefin talon lankakaupasta löysin Teeteen Elegantia. Kaupanpäälliseksi sain 4 kerää villalankaa, joka on karhean tuntuista, mutta pesussa se muuttuu suloisen pehmoiseksi. Kaupassa tapasimme sattumalta myös lempilankani Utunan "äidin", Kertun.

Seuraava kohde oli Priima, josta löysin langat villatakkiin, jonka ohje on siinä Interweave Knitsissä - tuo tuossa kansikuvassa. Lehdessä on muutama muukin pakko neuloa -villatakki. Tahtoa olisi, muttei aikaa.  Ennen asemalle menoa kipaisimme vielä katsomassa Hakaniemen hallin lankakaupan, mutta kassi alkoi jo olla täynnä, sillä olin saanut lankaa myös lahjaksi:

Katrilta sain 3 kerää Fortissima Sockaa ja kerän etsimääni vanhaa Novitaa, josta olen neulonut jo yli vuoden peittoa. Peiton ongelma on lanka, joka uhkaa loppua. Niille, jotka luulevat peiton jo UFOutuneen, voin kertoa, että ajattelen peittoa usein  ja tarkoituksena olisi neuloa se loppuun - ihan totta!Nolostunut

Tuo violetti kerä on Novitan Woolia, joka on osa lahjaa jonka sain työkavereiltani sieniveitsen, korin ja kukkasen kera.

Tämä on ollut kiireinen viikko töissä ja muissa puuhissa. On harmittanut, kun en ole päässyt juurikaan neulomaan. Työt häiritsevät jälleen kerran harrastustoimintaa.