Päätimme jo eilen lähteä tänään Repoveden kansallispuistoon lumikenkäilemään. Aamulla hämmästelimme -20 asteen pakkasia ja tuumimme, että uskallammeko lähteä. Mutta ulkona näytti ihanalta tammikuun päivältä. Pilvetön, sininen taivas, auringonpaiste ja lumiset puut - pakko mennä! Tarkeneminenhan on vain vaatekysymys. Tarkoitus oli myös testata uudet, huovutet palaset.

Olen neulonut aiemminkin huovutettuja lapasia, mutta olen onnistunut aina tekemään niistä joko liian suuret tai liian kovat. Nyt yritin neuloa oikean kokoiset. Jos olisin lukenut tuon postauksen viime vuonna neulotuista lapasista, olisin varmaan saanutkin oikean kokoiset lapaset. Nyt muistelin, että neuloin viimeksi ohjeen pienimmän silmukkamäärän mukaan ja loin nyt vielä vähemmän silmukoita. Tummat lapaset ovat sopivat, vaaleat ovat liian pienet. Tummat ovat vähän liian sopivat, ne saisivat olla pikkuisen suuremmat. Siitä huolimatta ne pitivät kätöseni lämpiminä (kahdenkymmenen asteen pakkasessa!) koko reissun ajan ja se on tärkeämpää kuin oikea koko.

Ohje: Ullaneule (Katri pyysi niitä silmukkamääriä. Tummissa se oli 40, vaaleissa 36. 44 olisi ollut miulle varmaan se oikea.Muuten seurasin Ullan ohjeita.)

Lanka: Viime kesänä Tallinnasta ostettua hahtuvaa. Mikähän tässä vyötteessä on se nimi? Tässä lukee oü Rewool lõnga jämedus.

Puikot: Ihanat 4 mm bambusukkapuikot.

Sivulauseena sanottakoon, että Repovedellä oli ihanaa. Maisemat olivat suoraan Pekka Halosen maalauksista. Hiljaisuutta ei rikkonut mikään muu kuin oman huohotus ja yksinäisen korpin rääkäisy. Kimaltelevat hanget ja räiskyvä nuotiotuli - ah onnea!

Felted mittens pattern: Ullaneule

Yarn: I bought it in Tallinn last summer, I'm not sure what the name is, maybe lõnga jämedus. Anyways it's yarn made for felting.

Needles 4 mm double pointed bamboos

What a glorious winterday we had today! Blue, blue skies, white sparkling snow, bright sunshine. We just had to and visit the Repovesi National Park and snowshoe. The only problem was that it was -20 degrees Celsius! We decided that we know how to dress warmly and went. And oh, how wonderful it was! I got to test my new felted mittens and yes! They kept my hand warm. And I also tested the new thermos cosy (which needs some improvements) and yes! It wasn't unpleasant to touch.

We only saw one other person. I suppose everybody else thought it was too cold. It was so beautiful in there. You couldn't hear anything else except your own breathing. The whole forest and lake was totally silent. What a rare thing for our noisy world.