Pääkaupunki on nyt taas kerran nähty ja koettu. Kuten aina, sinne oli mukavaa mennä, mutta vielä mukavampaa oli lähteä takaisin tänne korpeen hiljaisuuteen ja rauhaan. Ehdin kuin ehdinkin käydä kahdessa lankakaupassa, joissa en ennen ollut käynyt.

2197137.jpg

Tarkoituksena oli ostaa vain ja ainoastaan yksi kerä Regiaa, mutta toisin kävi. Tuon ruskean Super Kidin ostin Kiselefin talon lankakaupasta tätä kauluria varten. Tämä lankakauppa oli vähän hankala löytää - Kiselefin talossa olen toki käynyt ennenkin, mutta lankakauppa on ekassa kerroksessa vähän piilossa. Regiaa ei täältä löytynyt, mutta kaulurilanka oli miusta hyvä löytö. Lankakauppa oli kyllä ihana!

Seuraavana päivänä etsin sitten Menitaan, josta en myöskään löytänyt haluamaani Regiaa (myöhemmin kyllä selvisi, etten olisi sitä tarvinnutkaan, koska lanka riittääkin). Muuta sitten löytyikin ja hyvät päätökset unohtuivat hetkessä. Aivan holtittomaksi en mennyt vaikka kiusaus oli suuri. Miuta pidätteli se, että jo muiden ostosten raahaaminen junaan olisi työlästä. Löysin ihanaa Dropsin Alpacaa, josta päätinkin tehdä sen yllä mainitun kaulurin. Sitten mietin, että mitäs mie yhdellä kerällä Mohairia, joten nappasin hyllystä kaksi kerää lisää Minttumaari-huivia varten. Vasta kotona huomasin, että olinkin ostanut ihan eri lankaa - Rowanin kidsilk hazeä, joka kaiken lisäksi on aivan eri väristä! No, olihan niissä molemmissa langoissa nimissä sama sana ... Nyt pitää miettiä kummasta mie sen Minttumaarin teen ja mistä sitten saan lisää lankaa - pöh!

Kommenteissa kysyttiin, että miten mie onnistuin vihjaamaan Miehelle siitä Riihivillan lapaspaketista joululahjaksi. No, "vihjaaminen" oli ehkä liian vaatimaton sana tässä yhteydessä. Mie näytin Miehelle Riihivillan sivut ja näytin, missä linkki on suosikeissa ja kerroin, että ihan mitä vaan sieltä voi tilata joululahjaksi.

Miehestä tuli mieleeni, että eilen vierailin hauskassa blogissa, jossa näkökulma neulomiseen on vähän erilainen. Pistin Miehenkin lukemaan. Naimisissa käsitöihin sain hänetkin naureskelemaan tutun tuntuisia kokemuksia.

Sisut on hiihtosukkia varten.

I visited Helsinki in the begining of this week. I managed to visit two yarn stores where I had never been before. I needed one skein of Regia and had decided that it would be the only thing that I was allowed to buy. I didn't find Regia (and it turned out that I didn't need it after all), but I didn't leave the stores empty handed. First I visited the Kiselef House and found lovely Super Kid mohair for this neckwarmer.

The next day I visited Menita yarn store and the only thing that kept me from going out of control was the fact that I already had too many things to carry to the train. I bought beautiful Drops Alpaca for the neck warmer I mentioned above. Then I had to decide what to do with the Mohair I had bought at the Kiselef's. A scarf! So I bought more mohair only to realize later at home that it wasn't the same! The only same thing was the word "kid". I had bought orange kidsilk haze instead of brown super kid! Oh well...