Syksyn Knittyssä oli monta sellaista ohjetta, jotka päätyivät "aijon tehdä"-listalle. Yksi niistä oli Abby-huivi. Onneksi talven Knitty ei ollut yhtä inspiroiva, muuten olisin pulassa näiden pakkoneuloaohjeiden kanssa! Mallin suunnittelija kertoo ohjeessa, että hän haluaa pitää asiat yksinkertaisina ja helppoina. Niinpä huivin mallikin on helppo. Siitä huolimatta tai juuri sen takia onnistuin neulomaan väärin liian usein. Tämä ei olisi haitannut kauheasti, mutta jos en heti huomanut virhettä, lankaa oli mahdotonta purkaa. Mohairin karvat tarrautuivat toisiinsa niin etten saanut neuletta purettua. Vaikka virheet eivät näy, miuta harmittaa, koska olin suunnitellut antavani huivin lahjaksi. Nyt en enää halua, kun se on sekundaa...

Toinen asia, mikä jäi harmittamaan, on se etten osannut tai älynnyt luoda silmukoita riittävän löysästi. Nyt luontikerros on ikävän tiukka. Ohjeessa ei kyllä tästä varoiteltu, paremminkin liian tiukasta tai löysästä päättelystä. Miun olisi pitänyt luoda silmukat isommilla puikoilla tai sitten ihan jollain toisella tyylillä kuin tavallisesti.

Puikkoina miulla oli iki-ihanat Addin bambupyöröt (3,5 mm). Mie varmaan kohta otan ne yöksi tyynyn alle, sillä en kestä eroa niistä. Miulla on vain yhdet ja niillä on taivaallista neuloa. Olin joskus aiemmin sitä mieltä, että puikko kuin puikko, ihan sama millä neuloo. Mutta on sillä väliä! Neulon tällä hetkellä villapaidan hihoja perinteisellä harmailla Prymin (tai Novitan) sukkapuikoilla, kun miulla ei ole oikean kokoisia bambuisia. Ne ovat kömpelöt, painavat, saa varoa niiden putoamista eikä lanka liu'u niillä kunnolla.

Lankana miulla oli Helsingin reissulta Kiseleffin talosta ostettu Super Kid mohairlanka. Noissa kuvissa sen väri on jokaisessa vähän erilainen, mutta kaikista aidoin väri on tuossa toisessa kuvassa ylhäältä. Vaikka huivi meni osittain pieleen, olen siihen tyytyväinen. Siitä tuli juuri sellainen kevyt unelma kuin oli tarkoituskin.

The fall's Knitty had many "I must knit that" patterns. One of them was Abby. I'm so glad that the winter issue of Knitty was not so inspiring. When would I have time to knit everything?!

The designer wrote on the pattern that she likes to keep things simple and easy. Therefore the pattern is simple too. Maybe I thought in my mind that this is piece of cake, I'll knit this with my left hand, because I ended up knitting so many mistakes! That wouldn't have mattered if only the yarn was different. I used Super Kid mohair. The fibers got stuck with each other and it was impossible to rip. Luckily you can't see the mistakes, but I know they are there!

I used my very favourite needles, Addi's bamboo circulars. They are just lovely! I think soon I'll take them to bed with me because I can't handle separation very well...