Varhain huomisaamuna lähden junalla Helsinkiin serkun luokse. Kassi on jo pakattu, tärkein on tietenkin mukana:

2183520.jpg

Iltapäivä sujuikin joutuisasti, kun etsin sopivaa mallia tähän lankaan. Mallin piti olla sellainen, että sitä voi helposti neuloa junassa ja serkun kanssa löpistessä, sekä raitalankaan sopiva. Raitalankoja on tosi paljon myynnissä ja ainakaan Etelä-Karjalan lankakaupoista ei juuri muunlaista ohutta sukkalankaa saakaan. Ohjeita sen sijaan ei ole kovin montaa erilaista. Kaivelin Nancy Bushin "Knitting on then Roadin", erinäisen kasan netistä tulostamiani ohjeita ja vihdoin muistin, että Räveltämön suosikeissahan miulla on vielä ohjeita. (Miksi en mennyt sinne heti?)

Nutkin-sukat ovat juuri sopivat. Ohje on naurettavan helppo ja silti tulos on hieno. Kuvio näyttää palmikolta, mutta siinä ei käytetä palmikkopuikkoa (joka on ehdotomasti mahdoton ajatus junaan), vaan pelkästään käytetään langankiertoa ja SSK-kavennusta.

I'm going to Helsinki early tomorrow morning. to visit my cousin. I'll be knitting Nutkin socks in the train. The pattern is really really easy, but the socks will look really cool.