1900934.jpg

Cable-down raglan valmistui alkuviikosta ristiriitaisin tuntein. Olin päättänyt, että tällä kertaa noudatan ohjetta kirjaimellisesti, etten joutuisi hankaluuksiin. Olihan tämä ensimmäinen ylhäältä alaspäin neulomani pusero. Ihmettelin kovasti, ettei ohjeessa neuvottu neulomaan nurjan silmukan vieressä olevaa oikeaa silmukkaa kiertäen, mutta kuvittelin siihen olevan jonkin syyn. Lopulta (kun olin neulonut liian kauan purkaakseni) tulin siihen tulokseen, ettei mitään syytä ollut, vaan miun olisi pitänyt neuloa se oikea silmukka kiertäen niin, että palmikot olivat tulleet siisteiksi. Pöh!

En ole tyytyväinen kaulukseen, hihansuihin ja helmaan. Ne ovat jotenkin omituiset, vaikka ohjetta kyllä seurasin... Katsoin Ravelrystä muiden neulomia Cable-down raglaneita ja melkein kaikilla oli sama ongelma. Tästä huolimatta aijon neuloa seuraavan villapaitani myöskin kauluksesta alaspäin, teen vain erilaisen kauluksen.

En yleensäkään ole koskaan tyytyväinen neulomiini villapuseroihin, vaan ne näyttävät silmissäni täysin epäonnistuneilta. Olen tullut siihen tulokseen, että se johtuu siitä, että villapaitaa neuloo niin kauan, että ainakin mie olen kurkkuani myöten täynnä koko paitaa. Kun paita on saanut lojua kaapissa jonkin aikaa, otan sen esille ja olen oikein tyytyväinen. Niinpä laitakin tämän vaatekomeroon ja odotan pakkasia - silloin pusero on varmaan jo kaunistunut riittävästi!

Muuten, tilaamani lisälanka (sillä lankahan tietysti loppui kesken 8 kerrosta ennen toisen hihan suuta!) oli kuin olikin oikeaa värjäyserää. Helpotuksen huokaus! Jouduin purkamaan tätä puseroa ihan riittävästi, niin että olisi ollut tosi turhauttavaa purkaa lisää.

Ohje: Knitting Daily, Suunnittelija: Stefanie Japel

Lanka: Paksu Pirkkalanka nro 226 pikkasen yli 500  g.

Puikot: 4 mm pyöröt, olisi saanut olla 4,5 mm.

Yritän kovasti olla olematta turhamainen, mutta näitä kuvia katsellessani ja hiuksiani kauhistellessani, miun on pakko kertoa, että kuvat on otettu heti puolukkaretken jälkeen!

1900938.jpg

I finally finished my olympics sweater! I'm not totally happy with it, even though it looks great on the photo - I'm too critical at the moment. I'm usually never happy with my sweaters right after I'm finished. I have to put it away for a while and then take a second look. Then something has happened and I like them. I think it is because knitting a sweater takes a long time and at the end I'm fed up with it. So when I don't see it for while I start to see it differently and I like it. So now this sweater goes to closet until winter comes. Then I'll take it out and admire.

1900940.jpg