Liityin jo kesällä Ravelryssä Jane Austen - ryhmään ja jäin odottelemaan uuden lukupiirin alkua. Eilen sitten huomasin, että siellä alkaa kaksi eri kirjaa, Ylpeys ja ennakkoluulo ja Kasvattitytön tarina. Päätin, että osallistun sen kirjan lukemiseen, minkä löydän kirjahyllystäni. Yllättäen löysin Kasvattitytön tarinan, vaikka olin varma, että miulla on Ylpeys ja ennakkoluulo. Lukemiseen liittyy myös tietenkin neulomista. Kasvattitytön tarinan neuleprojektina on neuloa jotain itselleen tai muuntaa jotain ohjetta niin, ettei sitä tunnista alkuperäiseksi. Taidan yhdistää molemmat... Olen todella innostunut! Saan yhdistää kaksi rakasta harrastustani.

Kun tutkin kirjahyllyäni, löysin yllättäen Eeva Haaviston Tyttöjen käsityöt -nimisen kirjan! Kirjassa on valitettavasti vain muutama sivu neuleohjeita, mutta osa niistä on pitsineulemalleja.

Villapaitani, se surullisen kuuluisa olympianeule, valmistuu pikkuhiljaa. Miulle tyypilliseen tapaan lanka loppuu juuri toisen hihan loppukerroksilla! Tilasin tänään lisää, mutta olen tietenkin jossain ihme käsityökorini siivouspuuskassa heittänyt kaikki siellä olleet vyötteet pois, niin etten tiennyt värjäyserää. Nyt sitten pidän peukkuja, että tilattu lanka on tismalleen oikean väristä. Jos se ei ole, täytyy purkaa ekasta hihasta pari kerrosta pois ja sumplia jotain. Alkaa ärsyttää koko paita!

In July I joined a Jane Austen group in Ravelry and started to wait for the next read along. Yesterday I noticed that they're starting two new ones. I decided to participate in Mansfield Park read & stitch along, because that's the book I found in my bookself. I'm so excited to join my two favourite interests, knitting and reading.

As I was looking for a Jane Austen book I found another Eeva Haavisto book in my bookself! I'm involved in a Haavisto KAL where we knit traditional Finnish mittens and I didn't know I already had a book by her. Unfortunately this book has very few knitting patterns in it.

I had to order more yarn for my olympic sweater - when will I learn!!!