1457057.jpg

Kävin eilen Novitan tehtaanmyymälässä. Halusin ostaan Wool-lankaa villatakkiin, jonka ohje on Novitan syksy 2006 lehdessä. Lehdessä värinä on petroolinsininen, jota siis lähdin ostamaan tajuamatta ollenkaan, että värikartat ovat ehtineet muuttua muutamassa vuodessa useamman kerran. Wool-langan värit tänä vuonna paljastuivatkin aivan kamaliksi ja niinpä lopulta päädyin Nalleen. Koska olin sieluni silmillä nähnyt toisen värisen villatakin, en ole täysin tyytyväinen tähänkään väriin, mutta parempaakaan en löytänyt.

Ostin samalla elämäni ensimmäiset bambupuikot. Kokeilin niitä jo neuloessani mallitilkkua. Ne olivat kevyet ja kärjet mukavan terävät. Yleensä en neulo mallitilkkua, mutta nyt ajattelin, että koska Nalle on hieman eripaksuista kuin Wool, neulon nyt varman päälle. Samalla voin harjoitella pitsikuviota.

Ostin myös uuden kerroslaskurin. Sillä välin kun olin saunassa levittämässä märkää Ice Queeniä mittoihinsa, koira pureksi kerroslaskurini muussiksi.

Aiemmin neuloin pelkästään villatakkeja ja -paitoja. Kun sitten vihdoin sain paidan valmiiksi, olin niin kyllästynyt siihen, etten ensinnäkään halunnut enää neuloa yhtään mitään ja toiseksi en halunnut laittaa paitaa päälle ennen kuin seuraavana vuonna. Nyt en halua kyllästyä neulomiseen ja niinpä olen päättänyt neuloa villatakin erilailla. Kun vähäänkään kyllästyttää, aijon neuloa välillä jotain muuta, luultavasti lapasia, jotka valmistuvat nopeasti. Sitten on vielä yksi kiva boleron ohje, jonka haluaisin toteuttaa. Katsotaan saanko mitään valmiiksi vai tuleeko koriini vain kasa keskeneräisiä töitä.