1421855.jpg

Pääsiäsenä opettelin haarukkapitsin virkkaamista. Löysin kesän 2007 Novitasta haarukkapitsihuivin ohjeen, jonka päätin tehdä ensimmäiseksi työkseni. Langaksi valitsin Kitten Mohairia. Haarukka oli 5 cm leveä, vaikka ohjeessa se oli 7 cm.

Ensin pitää tehdä yllä näkyviä pitkiä lenkkipötkylöitä, jotka sitten virkataan yhteen. Koska "haarukkaa" käännellään jatkuvasti, lenkit menivät ikävästi kierteelle ja mohairlangan hahtuvat tarttuivat toisiinsa kiinni. Opin nopeasti, että ainut tapa pitää lenkit järjestyksessä oli sitoa ne kiinni langanpätkillä.

1441717.jpg

En tiedä pidinkö tästä tekniikasta, täytyy vielä kokeilla tehdä jotain muuta. Miulla on muutama haarukkapitsihuiviohje (siis kaulahuivi). Katsotaan sitten innostunko samalla tavalla kuin Salomonin solmuista!

1441718.jpg

Itse huivista tulikin pingottamisen jälkeen kaunis. Ennen pingottamista se veti kummallisesti ja oli oudon muotoinen. Se istuu harteilla hyvin ja siitä tuli riittävän suuri, vaikka haarukka olikin pienempi kuin ohjeessa. Annan huivin todennäköisesti anopille joululahjaksi.

Kuvasimme huivin tänään Suomenlahden rannalla olessamme linturetkellä. Siitä voi lukea kohta enemmän tuolla Linturetkisivulta.

1441719.jpg

Seuraavaksi ryhdyn neulomaan jo kauan haaveilemaani Ice Queen - huvia. Olen ollut tästä niin innoissani, että huomasin tarvikkeita kerätessäni tulostaneeni ohjeen useampaan kertaan ja ostaneeni siihen parit eri langat! Tänään oli niin paljon muuta, etten ehtinyt aloittaa neulomista, mutta huomisiltana!!! Langat, puikot ja ohjeet odottavat kirjoituspöydällä. Ihan kuin olisi joulu. Joo, mie tiedän, mie tiedän...