1281135.jpg

Hamsteritöinäni olin päättänyt tehdä lapasia. Kaivelin piirongistani kaksi kerää seitsemää veljestä, toinen kerä vihreä, toinen raitalanka, joka sopi hyvin vihreään. Mallia etsin Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt kirjasta. Sen verran oli viisastunut, että tiesin mallien olevan miun käsin liian isoja tällä langalla neulottuna. Joten jotain ohjeen muuttamista oli tiedossa. Kuvio on Lavansaaren kintaista (malli IV), koko kuvio ei mahtunut lapasiini.

Neuloin innoissani ja kuuntelin CD-kirjaa (olikohan se vielä se "Helene") ja ihmettelin, kun kuvio ei oikein erotu - vasta siinä vaiheessa hoksasin, että raitalangassa yksi raita oli tismalleen samaa väriä kuin vihreä pohjalankakin. Niinpä purin (yleensä en pura) ja leikkasin langasta kaikki vihreät pätkät pois ja neuloin vain punaiset kohdat. Vihreistä tulee varmaan joskus Vaaka ry:n peittoon palanen.

Kun olin vauhtiin päässyt neuloin vielä toisetkin lapaset Mary Oljen inspiroimana.

1281132.jpg

Näissä on kuvio otettu karjalaisista juhlasormikkaista, joiden kuva ei ollut kirjassa, mutta ruutumalli kuitenkin löytyi. Sormikkaiden koko kuvio ei tietenkään mahtunut mukaan, enkä oikein pitänyt sinivalkoisesta väristäkään. Lankana oli Novitan Nalle.

Tyytyväisempi olisin, jos olisin älynnyt lisätä resorin jälkeen lapasiin silmukoita. Silloin ne näyttäisivät vähän kauniimmilta. Kädessä ne ovat ihan sopivat. Neulonkohan koskaan lapasia, joihin olen täysin tyytyväinen?