Tajusin muutama viikko sitten, että melontakausi lähestyy, enkä ollut vielä neulonut melontasukkia. Aloin kiivaasti selaamaan Ravelryä ja Ullaneuletta. Into lopahti aika pian ja päädyin keksimään lankaan sopivan sukkamallin itse. Mietin, mikä soveltuisi melontaan ja mieleeni tuli vanavesi, jonka sitten neuloinkin sukkiini.



Olimme juhannusalusviikon melomassa Repoveden kansallispuistossa. Villasukat olivatkin tarpeen, sillä viikko oli aika kylmä. Sen verran oli lämmintäkin, että heitin talviturkin Repoveden viileisiin vesiin.



Tykkäsin kovasti langasta (Tuulian  Väinämöinen). Siitä tuli mieleen vihreä maastopuvun kangas, paitsi että tässä oli kauniit värit, sellaiset sopivat miun retkeilyyn ja melomiseen. En ole suuri pätkäraidoittuvien lankojen ystävä, koska usein lopputulos vaikuttaa koiran oksennukselta, mutta tästä tykkäsin. Vanavesikin tuli esiin pohjaväristä selvästi. Oli jotenkin rauhoittavaa ja seesteistä neuloa ja katsoa vaihtuvia värejä.



Neuleen tarkemmat tiedot olen kirjannut jälleen Ravelryyn.



Tällä retkellä oli paljon luppoaikaa eli hyvää neulonta-aikaa. Piti odottaa rannassa, kun Mies vei / toi auton parkkipaikalle kauemmas rannasta, piti odotella tuulen tyyntymistä tai sateen loppumista. Oli nuotiolla istuskelua, järven selälle tuijottelua, vaatteiden kuivattelua. Neulojalle ei käy aika koskaan pitkäksi, mutta tälle neulojalle meinasi käydä niin, että neulottava loppuu kesken. Loppuretkestä piti jo vähän säännöstellä neulomista.



Halusin neuloa kesäiset puuvillasukat. Katselin lankoja netistä ja kaupoista, kunnes älysin katsoa piirongin loppumattomiin varastoihin. Sieltähän löytyi kahdet puuvillasukkalangat.  Tämä sininen lanka on kotoisin Neulekirjan toisen tekijän värjäyspadoista. Sukkien ohjekin on peräisin samasta paikasta.



Muutin Neulekirja ohjetta niin, että aloitinkin sukat varpaista. Käänsin vain kaavion ylösalaisin ja lopputulos ainakin näyttää samanlaiselta kuin kirjan kuvissa. Olen huono arvioimaan langankulutusta, varpaista aloitettuihin sukkiin saa / uskltaa neuloa tarpeeksi pitkän varren ilman langan loppumisen pelkoa. Mikään ei ärsytä niin paljon kuin se, että lanka loppuu kesken toisen sukan varpaissa.



(Tässä kuvassa kauhistelin kovin ryppyistä hametta.)

Varastoneulontagrammoja tuli 66.

Neuleen tiedot ovat täällä.