Lapaset ja sukat ovat mukavia lahjoja. Ne valmistuvat melko nopeasti ja yleensä päätyvät käyttöön, eivätkä jää kaapin päälle pölyttymään. Niinpä olenkin alkutalvena tikutellut lapasia, jotka eivät ihan alussa olleet menossa lahjoiksi, mutta päätyivät lopulta muille.



Mies pyysi huovutettuja lapasia, koska vanhoihin oli tullut reikiä. Nämä valmistuivat sopivasti ystävänpäiväksi. Mainio ohje on peräisin Ullasta. Kuinkahan monet olen jo neulonut tällä ohjeella?



Selailen mielelläni Eeva Haaviston 100 Kansanomaista kuviokudinmallia -kirjaa tai oikeastaan kirjoja. Miulla on 2 eri painosta, josta vanhemmasta löytyy tämä koiramalli. Koiria neuloessani tuli mieleen koirakaverini Friidu, jonka emännälle Etelä-Suomeen nämä lapaset päätyivät.



Lankana oli Tico tico ja varastoneulontagrammoja kertyi 33.



Viimeisessä Martta-lehdessä oli Marttaruusukelapasten ohje. Kun samoihin aikoihin voitin arpajaisissa ihanaa Suomenlampaan villaa, oli yhtälö valmis. Lapasista tulikin miusta kauniit - Martta-lehden kuvassa ne eivät kummoiset olleet. Nämä lapaset matkasivat pääkaupunkiseudulle ja ovat jo juhlineet kaupungin yössä upean tanssiaispuvun kanssa.

P.S. Kävin korjailemassa hurjan määrän kirjoitusvirheitä. Kuinka tästä on saanut kukaan selvää, kun kirjaimet ovat olleet sekaisin!?!

.