Olen hame- ja mekkoihminen. Kuljen mieluummin hameessa kuin housuissa. Hameita ja mekkoja ei voi koskaan olla liikaa! Koin ahaa-elämyksen viime keväänä, kun neuloin ensimmäisen hameeni. Siis niitäkin voi neuloa. Siitä lähtien olen kerännyt Ravelryyn hameiden ohjeita.

Innostuttuani varastoneulonnasta kaivelin piirongin laatikoista vuosi sitten ostamani langat ja päätin neuloa tunikan. Lanka tuntui kuitenkin karhealta käsissä eikä sopisikaan tunikaksi. Mitä siitä voisi neuloa? No, hameen tietysti!



Ohje on nerokas. Hame aloitetaan ylhäältä 1 oikein 1 nurin -joustinneuleena. Sitten vain lisätään nurjia silmukoita ja vaihdetaan paksumpiin puikkoihin. Miulla olisi voinut olla alussa vielä ohuemmat puikot, jotta vyötäröstä olisi tullut jämäkämpi. Jouduin pujottelemaan ohutta kumilankaa vyötäröön saadakseni sen tarpeeksi kapeaksi. Oikeastaan kumilangan olisi voinut neuloa mukaan pariin ensimmäiseen kerrokseen.



Huomasin taas kerran, miten valmiin neuleen kasteleminen viimeistelee työn. Puikoilla hame meni ruttuun ja silmukatkin neuloituivat välillä rumasti. Kastelu ja tasona kuivattaminen kannattaa aina!

Hameesta tuli ihanan kevyt  ja muutenkin mieluinen. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Varastoneulontagrammoja kertyi 289.